Dette er et nytt informasjons- og samrådingsmøte i den prosessen som kommunen holder på med når det gjelder kommunale eiendommer. Her er de gamle skolehusene en egen kategori, fordi de representerer en lokal ressurs i bygdene og er spredd over hele kommunen.

Grunneiere er også velkommen til å stille opp, der skolehuset ligger på privat grunn.

De fem møtene vil i utgangspunktet ha samme innhold. Dersom du ikke kan delta på det møtet som omhandler «ditt» skolehus, er det bare å stille opp på et annet.

Håkon Sødal i kulturenheten innleder til samtale. Da skolehusene i sin tid ble stilt til bygdenes disposisjon, skjedde dette etter visse kriterier satt av de tidligere herredene/kommunene. Disse vil bli presentert, samtidig som man må drøfte mulige/tjenlige rammer for videre forvaltning av husene.

De fem samlingene:

  1. Skolehus i tidligere Halse og Harkmark sogn (som Harkmark, Storaker, øyene øst for Mandal der kommunen fortsatt er huseier, Frøysland/Frøyslandsmoen, Hogganvik, Vestre Skogsfjord, Omland), evt også Vatne.
    Buen kulturhus, biblioteket – mandag 3. juni kl 1800.
  2. Skolehus i Holum og Øyslebø (som Gjervoldstad, Haddeland, Lindland, Klostergården, Røyseland, Gangså, Breland, Høye).
    Marnar Aula tirsdag 4. juni kl 1800.
  3. Skolehus i Valle og Spangereid (som Blørstad, Bustad, Fasseland, Eigedal, Fidje, Goksem, Moland, Stensland, Gauksum, Lone, Rødberg, Røksland).
    Kulturtorvet – onsdag 5. juni kl 1800.
  4. Skolehus i Laudal og Bjelland (Tisland, Tjomsland, Åkset, Brusletta, Myran, Rydlende).
    Laudal skole – onsdag 12. juni kl 1800.
  5. Skolehus i Vigmostad (Brådland, Einarsmo, Leland, Opsal).
    Vigmostad grendehus – torsdag 13. juni kl 1800.

Mer informasjon kan også fås ved henvendelse til Håkon Sødal,
epost: hakon.rune.sodal@lindesnes.kommune.no