Barn som har barnehageplass i Lindesnes kommune er tildelt plass fram til skolestart eller til foreldre/ foresatte skriftlig sier opp plassen. Det forutsettes at betalingsregler med mer overholdes.

I Lindesnes kommune er det 24 ordinære barnehager og 3 familiebarnehager. Du finner en lenke til disse nederst på siden, under Vedlegg. Hver skole har sin SFO.

Her kan du søke om barnehageplass og gjøre endringer via Oppvekstportalen

Søke ny plass eller overføring til annen barnehage

  • Hvis du er bosatt i Lindesnes kommune ber vi om at du logger deg inn via ID-porten (MinID/BankID) i Oppvekstportalen, hvor du registrer søknaden.
  • Bor du utenfor Lindesnes kommune kan du ikke logge inn, men klikker da på «Søk barnehageplass her» i menyen øverst på siden i Oppvekstportalen.

Søknadene vurderes etter opptakskriterier som du finner i den enkelte barnehages vedtekter.
Oppstartsdato er i august, men kan variere fra barnehage til barnehage. Ved overføring til annen barnehage må du være oppmerksom på at oppstartdatoen i ny barnehage kan få innflytelse på ferieavviklingen for barnet.

Endring av type plass

  • Gjelder barn som har barnehageplass, men hvor du ønsker å endre antall dager i den barnehagen barnet allerede har plass. Logg inn via ID-porten (MinID/BankID) i Oppvekstportalen, gå til «Min side», videre til «Mine plasseringer» og registrer søknaden her.

Disse søknadene prioriteres framfor nye søknader og overføringssøknader. 

Søknadsfrist

Søknadsfristen for å søke barnehageplass, overføring til annen barnehage og endring av type plass er 1. mars 2024.