Hvordan bli valgt til ungdomsrådet

Ungdomsrådet søker nye medlemmer! 

Nå er vi på jakt etter deg som er engasjert og nysgjerrig på de tingene som foregår rundt deg. Du må ha lyst til og å være med å påvirke både kommunen og politikerne og du har kanskje egne tanker og forslag til hvordan nærmiljøet ditt kan bli bedre. Har du lyst å bli medlem av ungdomsrådet er  det ulike veier frem til å bli representant.

  1. Du kan velges som representant for skolen din. Dette valget blir organisert på skolen og er du interessert i å stille til valg kan du ta kontakt med læreren din eller rektor.
  2. Det er 3 plasser som er forbeholdt representanter fra lag og foreninger som driver ungdomsaktiviteter. Har du lyst å representere din fritidsaktivitet så kan du kontakte lederen i din organisasjon og ble om at de fremmer deg som kandidat. Lag og foreninger har fått informasjon, eventuelt kan man kontakte BU-koordinator for mer informasjon. (Frist 31.august)
  3. Det er 5 åpne plasser. Det er plasser som alle ungdommer fritt kan søke på. Da må du fylle ut et lite skjema hvor du legger igjen navn og kontaktinfo og beskriver hvorfor du ønsker å være medlem av ungdomsrådet. (Frist 31.august). 

Hvis du fortsatt lurer på hvordan du går frem for å bli valgt? Kontakt Trine Djuvik Linkjendal

Barn og unges rett til å si sin mening!

I vår kommune skal barn og unges rett til å si sin mening ivaretas gjennom den demokratiske linja fra hver klasse, til elevråd og til et barne- og ungdomsråd. 

Barn og unge har rett til å få informasjon og mulighet til å si sin mening om alle de sakene som angår dem. Alle ansatte har ansvar for å vurdere om saker de jobber med skal sendes til barne- og ungdomsrådet slik at de kan gi innspill tidlig i en prosess.

I vår kommune skal vi realisere Barnekonvensjonen og ta barn og unge på alvor.

Ungdomsrådet

Ungdomsrådet kan bestå av inntil 23 medlemmer mellom 13-18 år. 

Rådene møtes jevnlig for å jobbe med saker de engasjerer seg i, eller saker de blir bedt om å uttale seg om fra administrasjon eller kommunestyre. Rådene velger sin egen leder, nestleder og styremedlem. Disse tre fra hvert råd danner sammen styret for Lindesnes BU. 

Barnerådet

Barnerådet består av to representanter fra de ni kommunale barneskolene og friskolene Oasen barne- og ungdomsskole og Vigmostad barneskole. 

Alle velges inn demokratisk fra hver sin skole/klubb.

Rådene møtes jevnlig for å jobbe med saker de engasjerer seg i, eller saker de blir bedt om å uttale seg om fra administrasjon eller kommunestyre. Rådene velger sin egen leder, nestleder og styremedlem. Disse tre fra hvert råd danner sammen styret for Lindesnes BU

Hva er et barne- og ungdomsråd?

Les mer om hva et barne- og ungdomsråd er her: E-ung

Aktivitetsmidler for barn og unge

Har du en ide til en god aktivitet for barn og unge, men mangler finansiering?

Barne- og ungdomsrådet i Lindesnes har kr. 100.000,- til tiltak som fremmer gode aktiviteter for barn og unge. BU ønsker at midlene skal komme flest mulig barn og unge til gode og at det skal stimulere til varig aktivitet.

Les mer om hvordan søke om aktivitetsmidler for barn og unge